Der er få brancher som i dag vækster så kraftigt som Fintech, og i norden har vi været særligt dygtige til at fremavle succeshistorier indenfor denne branche. En af de yderst spændende virksomheder indenfor denne sektor er finske Zervant, som har det som sin mission at gøre livet nemmere for mindre erhvervsdrivende. Det gør de ved at lette den administrative byrde for mindre virksomheder gennem deres intuitive fakturerings software, og det har vist sig at være en bragende succes med over 100.000 brugere i 160 lande i skrivende stund. Det var med andre ord ikke uden grund, at de også tidligere i år blev udnævnt som den mest lovende Fintech startup i norden ved Disruption Banking Nordics i Stockholm.

Succesen i Zervant er ikke kommet uden hårdt arbejde og anvendelsen af innovative løsninger, og netop en af de metoder de har brugt til at anskaffe sig nye kunder er AdRoll retargeting. Som Marketing Direktør i Zervant Matias Vahtola udtaler:

“AdRoll retargeting er en af vores bedst performende kanaler i forhold til ROI, synlighed og rækkevidde påtværs af netværk og markeder.”

CPA i forhold til målsætning          Månedlige konverteringer
-25%          +200

 

Den største rækkevidde fører til de største resultater

Zervant havde tidligere forsøgt sig med simple retargeting setups med nogen succes, så de havde tillid til at det kunne medføre gode resultater. De havde dog brug for en partner som kunne hjælpe dem med at skalere disse resultater yderligere for at sikre international succes, og efter de begyndte deres kampagner med AdRoll opnåede de netop dette.

“Vi begyndte at modtage store mængder feedback fra markedet om at folk så vores annoncer på relevante hjemmesider,” udtaler Zervant Marketing Direktør Matias Vahtola. “Potentielle kunder husker os og taler mere om os – AdRoll har vist sig at være et vigtigt værktøj for os for at øge awareness og forblive top of mind påtværs af markeder.”

Solid support sikrer stærk performance

AdRoll er blevet en af de bedst performende kanaler for Zervant, og en af årsagerne til dette er den gratis support de modtager fra deres Account Manager. Tidligere havde de altid selv måttet håndtere deres kampagner, hvilket viste sig at være en tidsrøver, da de selv måtte opsøge best practices og optimere deres kampagner. I AdRoll har de derimod oplevet at de har kunnet spare tid og ressourcer, eftersom deres Account Manager har overtaget arbejdet med at maksimere resultaterne fra deres investering.

“At anvende AdRoll kræver meget lidt fra vores side, da vi modtager omfattende support med opsætning af kampagner og optimeringer,” siger Vahtola. “Dette sikrer at det er let at komme op at køre på platformen, og vi fortsætter med at få skarpe resultater grundet den vedvarende vejledning og optimeringer.”